Våren har kommit till Livigno

Vårsolen strålar för fullt – och det gör även vi guider. Kan man bli annat än på gott humör med all sol, all god mat och alla trevliga människor vi är omgivna av?

Det som eventuellt skulle kunna dra ner humöret är det faktum att säsongen snart är slut. Vi tycker alla att tiden här i alperna har gått alldeles för fort och anser att vi inte alls är redo att åka hem.

Skidsemester Livigno

Men ännu finns det saker att se framemot här i Livigno. Efter påsken, i början av april, hålls nämligen en stor festival här i byn: La Skieda. Det är en telemarkfestival där flera tusen människor, alltifrån telemarkfantaster till glada semesterfirare, samlas för att ha det trevligt tillsammans. Programmet varierar från år till år, men en gemensam nämnare är att det innehåller mycket festande, underhållning och skidåkning.

Detta är något som vi guider glädjer oss mycket till. Speciellt eftersom några av oss har försökt öva upp våra telemarktalanger här under säsongen – nu kommer den stora finalen av alla timmars svettande i backen!

Skidsemester Livigno telemark

Nu gäller det bara att dra ner skidglasögonen, jobba vidare på våra tjusiga solbrännor och njuta av det sista som återstår av säsongen.

Vi hälsar alla hjärtligt välkomna hit ner till oss över påsk och i slutet av säsongen. Ses vi inte nu hoppas vi givetvis på ett återseende till nästa vinter!

Grazie mille/tusen tack för allt såhär långt! Vi ses!