Livigno – mycket mer än bara skidåkning

Att maximera tiden ute i backen är viktigt för många som åker iväg på skidsemester. Men ibland kanske man känner att man vill ha en paus i skidåkningen (om inte annat för att vila benen lite grann!) och då kan det vara bra att veta vad man mer kan sysselsätta sig med här i Livigno. Här nedan har vi listat några aktiviteter och arrangemang vi guider tycker är bra alternativ istället för skidåkning:

Aquagranda: Som för säsongen är en helt nyöppnad badanläggning i byn. Deras koncept är att dela in anläggningen i olika ”zoner” efter vad man är ute efter.

För barnfamiljen finns avdelningen ”Splash & fun” som är anpassad för lite yngre barn som vill plaska runt bland leksaker och rutschbanor. Det finns även en bubbelpool och bastu för de familjemedlemmar som kanske inte vill åka rutschbana hela dagen.

För den som vill ha 100% avkoppling finns en relaxavdelning med en uppsjö av olika pooler,  varma som kalla, en bastu för varje smak – de har nämligen olika temperaturer för alla, turkiskt bad, vattensängar, saltvattenpool och möjlighet att boka massage.

Skulle man mot förmodan ha överskottsenergi kvar efter en dag på pisten har de även en avdelning med en bassäng där man kan motionssimma, ett välutrustat gym och arrangerade gruppträningar flera gånger om dagen.

Livigno

Cronox bowlinghall: Passar perfekt för den som vill utmana familjemedlemmar och vänner på en omgång eller två i byns bowlinghall. Vill man kombinera det bästa av två världar finns det även en restaurang med riktigt god mat i bowlinghallen. Det kan vara en bra idé att förboka bowlingbanorna.

Kälkåkning: Hämta en kälke i botten av liften och ta den med i liften upp till toppen av antingen pist 17 eller pist 20. Spänn fast hjälmen, ta på skidglasögonen och KÖR HÅRT!

Fatbikes: Något som blivit riktigt populärt här i byn är att testa på så kallade fatbikes. Det är cyklar med extra tjocka hjul, som gör att man kan cykla i snön och till och med nerför pisten!

Förutom allt det som finns nämnt här ovan erbjuder Livigno finfin shopping med sina 250 olika butiker, möjlighet till minnesvärda gastronomiska upplevelser med sina 120 restauranger och roliga nätter (man kanske inte minns lika väl) med sitt häftiga nattliv.