GUIDERNAS TIPS – gör resan personlig

Nu har vi kommit in långt på säsongen och vi guider lär oss mer om vår destination för varje dag som går. Vi vill därför börja med ett återkommande tema “Guidernas tips”. Alla vi guider i Livigno har olika syn på hur man spenderar den bästa semestern i Livigno. Därför vill vi dela med er av våra tips så ni får just den semestern ni önskar. Livigno är en stor och lång alpby och utöver skidåkning så kan man göra listan lång på vad man kan hitta på.

Söker du efter avslappning på skidsemestern så har vi några sköna tips till dig. Efter en lång höst med massa jobb och skola är semestern ett välkomnade avbrott i vardagen. Och bara för att man är på skidsemester är det inte ett krav att man ska åka skidor från det att liftarna öppnar till de stänger. Utan det är upp till dig att känna efter hur många åk du orkar för dagen. Vi vill gärna rekommendera Cammanel som är en champagnebar på Mottolinosidan, här kan du få en aperol spritz samtidigt som du njuter av solen och en vacker utsikt. Utöver att sitta i en solstol i snö så finns det massor av spa- och massageställen man kan besöka i Livigno om man söker efter avslappning efter skidåkningen. Efter ett avslappnat besök kan man avsluta dagen med en äkta italiensk middag när den är som bäst på någon av Livignos 150 restauranger. Vi kan rekommendera Bivio med byn bästa peppersteak och Bellavista som har byns bästa pizza.

Livigno

Till de aktiva tränings människorna som varje morgon är först vid liften. Om ni känner er rastlösa efter att liftarna har stängt och undrar vad man ska göra tills liftarna öppnar igen så finns det många promenadslingor att utforska eller varför inte besöka Aquagrandes gym där elitidrottare tränar. Man kan också testa längdskidåkning, isklättring, snöskotersafari. Listan kan göras lång och Livigno är verkligen ett paradis för den som vill hålla sig aktiv.

Afterski Livigno

Sen har vi också alla partykungar. Till alla er som tycker bäst om att uppleva byn om natten när de andra gått och lagt sig. Till er som vill dansa till benen ömmar och huvudet värker. Givetvis har Livigno någonting till er också! Vi har tre stycken riktigt bra afterski barer, vi kan inte bestämma oss för vilken vi tycker bäst om. Det är Alegra, Stalet och Kosmo som ligger på delad första plats. Där får vi guider alltid dansa på borden till våra favoritlåtar och vi vill mer gärna att ni hakar på. Men när det kommer till dansklubbar har vi en klar favorit, Miky’s. Det är svårt att slå en bar som har rutschkana och en vägg som försvinner. På Miky’s kan man med säkerhet finna en guide från något sällskap varje kväll.