En vecka med oss

Vad innebär egentligen en skidsemester med Slopetrotter till Livigno? Frågorna är många och för att svara på några så tänkte vi gå igenom en helt vanlig vecka som våra gäster får vara med om här nere i Italien. Här är de bästa anledningarna till att besöka Livigno.

Resdagarna är på lördagar, så egentligen börjar semestern först om söndagen. Vi kickstartar söndagen med en pistvisning klockan 10.30, där vi tar oss från ena sidan av Carosello till den andra, där vi avslutar med en lunch på Alegra. Det bästa med pistvisning är att ni gäster inte behöver tänka på vart ni ska eller var ni är. Följ bara efter guiden som visar sina favoritpister så hamnar ni rätt. Det är ett utmärkt sätt att lära känna pistsystemet så får ni den bästa skidåkningen av er semester.

Efter pistvisning följer givetvis afterski på Alegra, sen är det snabba puckar till vårt härliga välkomstmöte klockan 17.  Där vi delar med av oss av det man behöver veta om Livigno samt ger tips, trix och inspiration för att ni ska få en legendarisk vecka.

Livigno ligger 2 timmar från Valtellina, som är världsberömda för sina fantastiska viner. Givetvis avrundar vi dagen med en vinprovning där vår vinexpert Manuel presenterar underbara viner och dess historia.

Snö Livigno

måndag så har vi pistvisning igen, men denna dag visar vi det bästa av Mottolino – vilket också är guidernas favoritsida.  Efter en dag på skidor så tar vi oss vidare till afterski på Kosmo, som är nyöppnat för i år.

Under tisdagar ser ni oss guider på Stalets afterski med  skandinaviskt tema, festen fortsätter senare på kvällen när det är dags att testa på Livignos nattliv  med vår berömda pubcrawl. Vi visar byns bästa barer som bjuder på allt ifrån en gigantisk gitarr i taket till en rutschbana.

onsdagar hittar ni oss guider på afterskin, där vi både är på Kosmo och Alegra för att få ut det allra bästa.

Sen är det äntligen dags för veckans bästa dag, torsdag. Vad är det som skiljer denna dag från de andra, jo det är dags för picnic, veckans bästa timmar enligt våra tidigare gäster. Och det inte mycket som är fel med att sitta vid sidan av pisten i solen, äta lokala ostar och dricka en aperol spritz tillsammans med andra människor som alla delar en glädje för skidåkning. Efter mat i magen är återigen dags för afterski på Alegra.

Picknick Livigno

Fredagar ses vi på Alegra och vid det här laget så räknar vi med att ni dansar med oss på borden när våra låtar spelas!

Detta är en liten försmak av vad vi har att erbjuda till er som ska till Livigno. Självklart ser alla veckor olika ut med sina egna överraskningar och events.

Vi hoppas att vi får träffa er nästa vecka!